Zdraví

Preventivní prohlídky


Zdraví je pro každého člověka velice důležité. Tedy mělo by být velice důležité opravdu pro každého. Kdyby bylo na mě, tak abych opravdu preventivní prohlídky pro každého člověka dala opravdu povinně. Protože jsem se dozvěděla, že téměř polovina vůbec nemá žádné preventivní prohlídky, nechodí. Vůbec nechápu, proč to takhle je. Když je to zdarma, a navíc takhle lékař může odhalit nemoc. A když lékař odhalí nemoc včas, tak to znamená, že se dá také většinou lehce a rychle vyléčit. Když už se bavíme o preventivních prohlídkách u lékaře. Tak chodíte na preventivní prohlídky?

Lékaře se nebojte.

Vždyť vás to nic nestojí. Mnoho lidí si řekne, že to nemá cenu chodit na preventivní prohlídky, když jsou zdraví a necítí se vůbec nemocně, co by tam dělali? Někteří lidé si myslí, že potom by vypadali jako hypochondři. Jenomže tohle není pravda, když člověk se cítí dobře, tak to neznamená, že je úplně zdravý. Já bohužel některé nemoci anebo některé další onemocnění vůbec na člověku nejde poznat. Jde to poznat jenom tak třeba když lékař odebere krev anebo moč anebo udělá nějaký rentgen či něco podobného. Zdraví je opravdu důležité a nepodceňuj. Jenom, že jsou mezi námi stále lidé, kteří tohle je moc podceňují.

Na preventivní prohlídky choďte včas.

A je to opravdu škoda. Také jsem se dozvěděla, že kuřáci anebo silní alkoholici by prý měli platit i vyšší zdravotní pojištění. Já sice kuřák jsem ale s tímhle také souhlasím, i když nerada ale vlastně ona je to pravda, protože když se potom léčí kuřáci s nějakým onemocněním kvůli tomu, že kouří, tak potom to pojišťovnu stojí více peněz. Jak by potom k tomu přišli lidé, kteří vůbec nekouří a nepijí alkohol? Myslím si, že by tohle bylo docela spravedlivé, ale i když bych já nerada platila více, tak bych se přiklonila k tomu, že aby opravdu kuřáci anebo silně závislí narkomani platili vyšší zdravotní pojištění. I když samozřejmě z některých lidí to dostat nejde.